sestdiena, 2014. gada 27. septembris


Bez brīvdienām.

   Nu jau būs četri mēneši, kā atkal nomainīju firmu. Iejūdza vagā konkrēti. Brīvā laika principā nav, pasēdēt un bez steigas, ko sakarīgu uzrakstīt neiznāk laika. Bet rakstīt, lai tikai ko uzrakstītu, arī negribas. Padomā ir daži stāsti, jāizbrīvē tikai laiks. Mājās ieskrienu pārgulēt nakti, vai braucot garām uz ostu. 
uz prāmja
   Tagad pārsvarā braukāju pa Vāciju un Holandi, dažreiz aizskrienu uz Beļgiju.  Vācija, kā zeme man nepatīk nemaz, kur viņu izslavētā kārtība nezinu. Laika ziņā plānot neko nevar, jo uz jebkura bāņa vari iekulties sastrēgumā. Tie āksti sastrēgumu var uztaisīt no nekā. Pietiek vienam apstāties un ja blakus būs policija vai palīdzības dienests, štavs būs kā likums, jo katram kārtīgam vācietim taču jāpiebremzē un jāapskatās, kas tur notiek, lai mājas var pastāstīt. Un gandrīz vienmēr tas beidzas ar to, ka kāds tādam manevram nav gatavs un tad ir avārija, kas atkal izraisa ķēdes reakciju, tagad taču noteikti tas jāredz arī otrā pusē bānim un tur notiek tas pats, visi bremzē un kāds atkal nokavē, kā rezultātā bānis ciet uz abām pusēm.
   Nedēļas nogalē tie āksti visi brauc, bet kur? Ja nav tikuši vismaz piecos štavos, tad vikends nav izdevies.
Tagad arī pie Bremen, skrēju uz ostu, ja paveiksies paspēšu, bet, kas tev deva. Pretī brauca kolēģis un iepriecināja-štavs 16km. Mēģināju apbraukt caur pilsētu, bet tur jau tādu gudrinieku bez manis pietika un rezultātā laiks zaudēts, prāmis aizgāja bez manis un mājās atkal netiku. Gaidīju nākošo.
kad tieku mājās
    Pāris reizes no Leipzig nācu caur Poliju. Kādus piecus gadus nebiju braucis caur Wroclaw, tur tagad tāds bānis uzbūvēts. Pani drīz visu Poliju būs pārvilkuši pa jaunam.
    Mums tagad galvenais ir vēlēšanas. Viss būšot pa jaunam, tikai jānobalso par viņiem, tiem īstajiem pasaules glābējiem. Un tad mums būs vācu ordnugs un panu ceļi. Radio jau riebjas klausīties.
   Bet ko nu par slikto, priecājieties, jo dzīve ir skaista un mūsu mazā Latvija arī! Kā teica klasiķis- nāk rudens apgleznot Latviju. Izmantojiet saulainās dienas, lai to redzētu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru